EduScape Ajujahis

EduScape Ajujahis

„Meil on vaja, et Eesti noored vaataksid rohkem teaduse poole,“ räägib uue Ajujahi tänavuse hooaja arenguprogrammis osaleva tiimi EduScape eestvedaja, Tallinna Inglise Kolledži loodusainete õpetaja ja Rakett69 vilistlane Luise Tiks. Möödunud aastal Brüsselis osaletud konverentsilt saadud inspiratsiooni ja teadmiste põhjal usub, et võtmesõna loodusteaduste haaratavamaks muutmisel on mängustamine. Seda EduScape’i taga seisvad teadlased proovivadki.

EduScape on põgenemistoa formaati järgiv mäng ainetundidesse, mida õpetaja eestvedamisel koolis omandatu kinnistamiseks kasutada saab. „EduScape annab õpetajale vahendid mängude läbiviimiseks. Õpetaja roll on mängu juhendada, toetada ja vaadelda, kuidas õpilased oma teadmistega probleemide lahendamisel toime tulevad,“ selgitab Luise mängu formaati.

„Iga mäng näeb ette 45 minuti jooksul mõistatuste, ülesannete lahendamist ja vihjete otsimist klassiruumist, kuhu õpetaja on need eelnevalt peitnud. Ülesandeid lahendatakse meeskonnatööna ja kui kõik on lahendatud, avaneb karp, millesse on peidetud klassi võti ja tiimid pääsevad klassiruumist välja.“

Põgenemismäng ei asenda senist õppetööd klassis, vaid annab täiendava tööriista õpetajatele teadmiste kinnitamiseks ja nende kontrolliks. Mängukomplekti kuuluvad vihjekaardid, ülesanded ja vajalikud vahendid ülesannete lahendamiseks. Näiteks vereproovid ja veregrupi määramiseks vajalikud reaktiivid.

Loe täispikka artiklit Ajujahi lehelt:

https://www.ajujaht.ee/eduscape-oppetund-kust-koik-tahavad-pogeneda/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.


*


et